skip to main |
skip to sidebar
Grilled Eggplant with Miso
BAHAN DAN CARA :
3 biji terung, dipotong bulat
1/4 cawan white miso
2 sb soya sos
2 sb gula
1 st bijan, untuk hiasan
Untuk dressing sos :
1/4 cawan soya sos
1 sb cuka
1 st minyak bijan
1 st gula
Taburkan garam keatas terung dan biarkan selama 30 minit. Cuci dan lapkan terung, lalu disapukan minyak dan gril selama 7-10 minit. Masukkan miso, soya sos dan gula ke dalam mangkuk dan gaul sebati lalu disapukan keatas terung pada kedua belah bahagian terung, masak lagi selama 2-5 minit. (Hati-hati agar terung tidak hangus). Angkat dan ketepikan. Untuk dressing, campurkan soya sos, cuka, minyak bijan dan gula ke dalam mangkuk dan tuangkan keatas terung grill tadi dan taburkan bijan diatasnya.
No comments:
Post a Comment