Pages

Banana Chiffon Pie






















BAHAN DAN CARA :
Untuk Lapisan Bawah
12 keping biskut susu Marie atau Arrowroot, dihancurkan
1/2 cawan cornflakes, dihancurkan
1 sb susu tepung
1 st serbuk kayu manis
5 sb jus oren

Untuk Filling
400gm manga, di puree (manga yang telah dikisar hingga lumat)
200gm low fat yogurt
100gm krim keju
1 paket agar-agar pisang
1 cawan air panas
1 biji pisang, dihiris nipis untuk hiasan

Campurkan kesemua bahan lapisan bawah, gaul sebati. Masukkan ke dalam pie dish (loyang yang berbentuk seperti bunga) dan tekankan adunan hingga rata. Sejukkan adunan ke dalam peti sejuk sehingga filling siap. Untuk filling. Masukkan agar-agar pisang ke dalam air panas, kacau dan ketepikan. Campurkan krim keju, yogurt, manga puree dan kacau rata. Kemudian masukkan kedalam adunan agar-agar, gaul sebati. Tuangkan adunan tersebut keatas biskut yang telah disejukkan, dan sejukkan kembali selama 2-3 jam. Keluarkan dan hiaskan dengan hirisan pisang. Hidangkan.

No comments: