Pages

CaRaMel BreAD pUddiNg



Resepi dari Hanieliza















BAHAN DAN CARA :
10 keping roti, dibuang tepinya
5 sb sos caramel
1 tin susu segar (gunakan tin buah coctail untuk menyukat)
1 tin air buah dari fruit cocktal / peach
2 biji telur
1/2 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad
1 tin buah koktel / peach - Untuk hiasan


Panaskan kukusan. Tuangkan sedikit sos caramel diatas loyang sebagai glaze dan susunkan roti yang telah dipotong segiempat. Campurkan kesemua bahan kecuali untuk hiasan, dan tapis. Masukkan bancuhan ke dalam loyang, tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis dan kukus selama 45-60 minit. Angkat dan biarkan puding sejuk, kemudian baru terbalikkan ke dalam pinggan besar. Susunkan dengan isi buah fruit cocktail atau buah peach. Sejukkan. Keluarkan dan hidangkan.

No comments: