Pages

Cheese Biscuits













BAHAN DAN CARA :
1 cawan tepung gandum
2 sb self-raising flour
1 st serbuk kari
125g butter
1/2 cawan keju parmesan, diparut
85gm keju cheddar, diparut
1 st jus lemon
25gm parutan keju parmesan, untuk ditaburkan diatas biskut

Gaulkan butter bersama tepung dan serbuk kari hingga menjadi seperti bread crumbs (jika ada food processor, masukkan ketiga bahan ini dan kisarkan). Kemudian masukkan keju dan jus lemon dan uli adunan dan bentukkan adunan memanjang dan sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam. Keluarkan. Panaskan ketuhar 200C. Potong aduan senipis 5mm dan masukkan ke dalam loyang pembakar. Taburkan (25gm) keju parmesan diatasnya dan bakar selama 15 minit atau biskut kecoklatan. Angkat dan hidangkan.

*Saran dihidangkan bersama spinach pate atau cucumber dan pear dip. (lihat resepi DIPPING SAUCE/SPREAD)