BAHAN DAN CARA :
7gm dry yeast (packet)
1 st gula
315ml air suam
4 cawan all purpose flour
1/4 cawan minyak zaitun
1/4 cawan daun basil, dicincang (kering atau segar)
1/2 cawan keju parmesan, diparut
2 sb kepingan garam laut, jika ada
Campurkan yeast, gula bersama air suam, biarkan 5-10 minit atau yeast berbuih, ketepikan. Ayakkan tepung bersama 1 st garam, lalu dimasukkan ke dalam yeast tadi dan masukkan sekali minyak zaitun. Ulikan adunan sehingga menjadi doh dan masukkan keju dan daun basil, uli hingga sebati. Tutupkan doh dengan tuala basah, dan biarkan selama 1jam. Panaskan oven 230C dan griskan dulang pembakar. Keluarkan doh, tumbukkan sedikit agar gas dalam doh keluar. Bahagikan doh kepada 24 bahagian dan uli hingga jadi bentuk seperti sosej. Masukkan dalam dulang pembakar dan taburkan garam laut ke atasnya dan bakar selama 15 minit atau hingga kecoklatan dan rangup. Angkat dan hidangkan.