Pages

My Pistachio Ice Cream

Sebenarnye resepi nie ada letak kurma, tapi malas lak nak potong kecik2, guna pistachio je lah...pown sedap gak...bahan skit je pakai dan senang sgt...cuba lah nanti...100gm pistachio (15gm tu ketepikan, yang lain kisar halus ya), 1 tin kecik susu pekat (campurkan ke dalam pistachio yang dikisar tu, sebatikan) 300ml double or whipping cream (aku guna whipping cream, double..woooow..smue double you..hehehe)..putar sampai kembang pastu gaulkan pelan2 dgn susu dan pistachio tadi...sebati dah???? sblum masuk ke dalam acuan atau cawan, lapikkan acuan atau cawan tu dgn clingfilm supaya senang nak kuarkan dari acuan ..baru taburkan pistachio yg tak kisar tadi tuk hiasan...dan tuangkan adunan tadi dan sejukkan dalam 2-3 hours atau sampaii kejung...hahahaha....senang kan!!! selamat mencuba...

Photobucket


P/s : tak pernah org tulis resepi mcm aku type ni kan...hahaha...asal faham dah..