BAHAN DAN CARA :
Untuk doh
½ cawan gula
11gm yis mauripan ¼ cawan air
1 biji telur
1/3 cawan butter
Secubit garam
4 cawan flour
Secubit bread improver
Untuk Filling
½ cawan butter
1 cawan brown sugar 2 st cinnamon
Untuk Hiasan
1 cawan icing sugar } Campurkan kesemua bahan dan kacau rata
1 st vanilla }2 sb susu pekat }
Campurkan kesemua bahan doh, ulikan dan biarkan mengembang dua kali ganda. Ketepikan.
Campurkan kesemua bahan filling. Ketepikan.
Keluarkan doh dan canaikan setebal 1-2cm, kemudian sapukan bahan filling dan gulung doh.
Setelah digulung, potongkan doh setebal 2cm dan susun dalam dulang pembakar.
Bakar roll lebih kurang 20-30 minit dgn kepanasan 200C, angkat dan sejukkan.
Tuangkan bahan hiasan di atas roll dan hidangkan.
P/s : Lama juga aku tak update apa aku masak dan makan..hehehe
No comments:
Post a Comment