BAHAN DAN CARA :
Untuk Doh
11gm yis mauripan
¼ cawan air
1 biji telur
1/3 cawan butter
Secubit garam
4 cawan tepung
Secubit bread improver
Parutan cheddar cheese - utk ditaburkan diatas roti
Untuk hiasan
5 sb air }
1 cawan brown sugar } Dimasak hingga jadi sirup, jgn sampai hangus
Gula icing
Campurkan kesemua bahan doh, ulikan dan biarkan mengembang dua kali ganda. Ketepikan.
Keluarkan doh dan tekankan agar gas dalam doh keluar. Bentukkan doh bulat kecil-kecil dan uli memanjang dan susun seperti buat tocang. Sapukan butter di atas doh dan taburkan keju cheddar.
Susun dalam dulang pembakar dan bakar roti lebih kurang 15-20 minit dgn kepanasan 200C, angkat dan sejukkan.
Sapukan air gula keatas roti dan taburkan dgn icing sugar bila dah sejuk. Hidangkan
P/s : Ntah mana aku dpt idea buat tocang mcm ni.
1 comment:
sedapnyaa... tolong buat kan boleh.. hehe
Post a Comment